BGE: e-mobiliteitsconcept

EV & Innovation Park® EV opladen in minder dan 30 minuten een voorbeeld van de koolstofarme transportrevolutie.”

Opladen van een elektrisch voertuig (EV) net zo eenvoudig maken als het gebruik van benzinestations.

EV tanken net zo makkelijk als het gebruik van benzinestations

Die nieuwe elektrische auto’s kunnen steeds sneller laden, wat betekent dat de missie van BGE dicht bijkomt: en dat je in een kwartier à twintig minuten 250 kilometer bereik in je auto stopt.

Snel en moeiteloos alle soorten elektrische voertuigen opladen en een geweldige klantenervaring bieden. Bijvoorbeeld de Peugeot e-208 krijgt een laadsnelheid van 100 kilowatt en een range van 340 kilometer, wat betekent dat je in een kwartier à twintig minuten 250 kilometer bereik in je auto stopt.

100% HERNIEUWBARE ULTRASNELLE OPLAADINFRASTRUCTUUR.

Ev & innovatie Park® omvat 14 ultrasnelle oplaadstations, een coffeeshop, een mini-supermarkt en een lounge in de stijl van een luchthaven met snel internet, die ook zal dienen als educatief centrum en knooppunt om een breed scala aan EV-oplossingen te verkennen. De site zal beschikken over speciale zones voor zowel privé- als wagenparkvoertuigen, zoals taxi’s, bussen en bestelwagens.

Ev & innovatie Park® is speciaal ontworpen voor de vereisten van de chauffeurs en levert een comfortabele, ultrasnelle en prijsgunstige herlaadbeurt voor elk elektrisch voertuig op de markt van vandaag.

Ev & innovatie Park biedt u het volgende aan;

  • Snel laden – Elk voertuig zal in staat zijn om tegelijkertijd op te laden op de snelst ondersteunde vermogensniveaus. Dit omvat 150kW laders – met een laadtijd van minder dan 30 minuten, met opties om de laders te upgraden naar 350kW en in fase²- MW laadopties voor bussen en vrachtwagens.
  • Hoe lang duurt het laden dan ongeveer-? Ook dat verschilt sterk per auto, het vermogen waarmee deze overweg kan en het vermogen dat de laadpaal biedt. Je kunt bijvoorbeeld uitgaan van een maximale laadsnelheid van 85km per twintig minuten bij 50kW vermogen, 300km bij 175kW en 600km bij 350kW.
  • Concurrerende prijzen – EV. & innovatie Park investeert ook in netinfrastructuur en nieuwe zonnewind energiecapaciteit om betrouwbare, schone en duurzaam energie te kunnen leveren die de business case voor EV’s aanzienlijk verbetert en concurrerend is met de tariferingskosten voor huisaansluitingen.
  • Minimale wachttijd – De site zal 14 ultrasnelle oplaadstations bevatten, met batterijen om de maximale stroombehoefte van alle laders tegelijk te ondersteunen. De wachttijden tot een minimum beperken, met een geplande upgrade zodat klanten vooraf een oplaadstation kunnen reserveren.
  • Openbare Wi-Fi is beschikbaar voor snelle e-mails tussendoor of voor entertainment tijdens het laadproces.

Ev & innovatie Park® is van plan om nog meer projectaanvragen in te dienen op meer dan 50 extra locaties op drukke routes, in de buurt van drukke verkeersverbindingen rondom steden en toegankelijke knooppunten in Vlaanderen. Als de locatie het toelaat, zal het ook nieuwe zonne-energieparken bouwen naast het Park, (in samenwerking met lokale energie coöperaties) die hun elektriciteit rechtstreeks zullen leveren.

Ev & innovatie Park® zal de ervaring van het gebruik van elektrische voertuigen radicaal veranderen, door het leveren van Ev parken, met duurzaam energie aangedreven, betaalbaar netwerk van handige, klantgerichte elektrische laadstations die het mogelijk maken om elektrische voertuigen razendsnel op te laden en een fantastische klantervaring te leveren.

We zijn op zoek naar gemeenten, grondeigenaren en ontwikkelaars die mogelijke locaties bezitten die geschikt zijn voor e-mobility park.

Laten we samen de mogelijkheden verkennen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen: m +32 475 42 71 35 | e bge@bruggegeeftenergie.be