Brugse Electric Fleet Project

‘België is bij uitstek een land waar elektrisch rijden zal aanslaan’

Wie niet precies weet waar men moet beginnen met de verduurzaming van een vloot, wij helpen bedrijven elektrisch te rijden en geld te besparen.

Elektrische Lading, Verkeersbord, Teken, Hybride, Auto
Met recordaantallen EV’s op de weg is er nog nooit een beter moment geweest om elektrisch te gaan rijden.

Dieselgate, stijgende brandstofkosten en plannen om lage-emissiezones in te voeren stimuleren steeds meer bedrijven om hun wagenpark te upgraden.

Brugse Electric Fleet Project is uw kans om u aan te sluiten bij het groeiende aantal bedrijven dat jaarlijks duizenden euro’s bespaart.

U krijgt de kans om de nieuwste generatie betaalbare en praktische EV’s te ervaren.

We helpen u ook om toegang te krijgen tot subsidies, incentives en knowhow die het elektrisch rijden voor uw bedrijf kunnen laten renderen.

Dus als u een micro-, kleine of middelgrote onderneming bent in Brugge dan is het nog nooit zo eenvoudig geweest!

Hebben wij uw interesse gewekt?

Als u niet in aanmerking komt voor de gratis ondersteuning, maar toch geïnteresseerd bent om het project naar u bedrijf te loodsen, neem dan vandaag nog contact met ons op om te weten te komen hoe we u kunnen helpen.

Ondanks de pandemie werden in de eerste helft van 2020 al 3.607 batterij elektrische wagens ingeschreven in Vlaanderen. Dat is meer de helft van de nieuwe aankopen in 2019, toen werden er 6.575 batterij elektrische wagens aan de vloot toegevoegd. Er werden dit jaar ook al 3 waterstofwagens en 863 CNG wagens ingeschreven. Als we de plug-in hybriden hierbij optellen, komen we aan een totaal van bijna 11.000 nieuwe milieuvriendelijke wagens in Vlaanderen.

www.milieuvriendelijkevoertuigen.be/sites/default/files/tco-tool/

Op 30 oktober jongstleden heeft de FOD Financiën de lijst van voertuigen die als een “fake hybrid” worden beschouwd een nieuwe update gegeven.

Klik hier voor de lijst →

Ter herinnering: wat de Belgische belastingadministratie beschouwt als “valse hybriden” zijn de modellen van de plug-in hybride auto’s:
– die meer dan 50 gram CO2 uitstoten (NEDC 2,0-waarden gelden in 2020).
– of wanneer de energieverhouding van de elektrische batterij minder dan 0,5 kWh/100 kg voertuiggewicht bedraagt.

Voor zowel de berekening van de aftrekbaarheid als de berekening van het VAA mag voor deze voertuigen de in het gelijkvormigheidsattest vermelde CO2-waarde niet worden gebruikt.

Men moet namelijk de CO2-uitstoot van het overeenstemmend voertuig in acht nemen.

Als er geen overeenstemmend voertuig is, moet de CO2-waarde van het gelijkvormigheidsattest met 2,5 worden vermenigvuldigd.

Dit geldt niet als het voertuig dat als een “valse hybride” wordt beschouwd, vóór 1 januari 2018 is besteld (bestelbon of leasingcontract dat als bewijs dient).

De FOD publiceert regelmatig updates van deze lijst (als de actualiteit van de modellen dat vereist).
Deze kunt u hier bekijken →

Laten we samen de mogelijkheden verkennen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

M +32 475 42 71 35 | E bge@bruggegeeftenergie.be