Stroom zonder dak

Produceer “9150” dagen uw eigen STROOM
Er zijn in Vlaanderen 1.000.000 gezinnen die niet kunnen genieten van zonnestroom, daar gaan wij wat aan doen!

Dakloze burgers zelf energie laten opwekken met zonnepanelen
Heel wat eigenaars of huurders van woningen, appartementen in de binnenstad hebben niet de mogelijkheid om zonnepanelen te installeren omdat hun dak niet geschikt is of onvergunbaar is wegens zichtbaar vanaf het openbaar domein. Door dit project krijgen bewoners de mogelijkheid om toch te investeren in zonnepanelen, waardoor ze actief mee kunnen investeren in de noodzakelijke energietransitie.
Bij uitbreiding kunnen ook bewoners van de deelgemeenten die niet beschikken over een geschikt dak instappen op dit aanbod.
Deelnemers kopen het recht op de stroom van een of meerdere zonnepanelen van parken die bijvoorbeeld een energiecoöperatie of startup zelf aanlegt.
De zonnepanelen zijn niet gekoppeld aan je woning, waardoor klanten flexibel zijn bij verhuizingen.

Dit is een gamechanger: “mensen worden van energieconsument hun eigen producent”
Omdat dat financieel slim is, 100 procent duurzaam is en uit Vlaanderen komt, omdat je daarmee nieuwe parken kan laten bouwen en omdat het ontzettend tof is. “Je versnelt de energietransitie door bij te dragen aan het bouwen van nieuwe parken.”

Wie zitten er achter?
BGE vzw, projectontwikkelaar, Stadsmakers communicatie + mogelijke stakeholders zoals eigenaar van dak, energiebedrijf, etc…

Hoe werkt een SzD?
Wij willen zoveel mogelijk mensen in staat stellen zelf zonne-energie op te wekken. Om dat mogelijk te maken bieden wij burgers SzD aan. Deze zonnepanelen liggen niet op je dak, maar staan ergens in een zonnepark in Brugge. Alle stroom die jouw paneel opwekt is de komende jaren helemaal voor jou. We garanderen een minimale opbrengst per jaar per paneel. De opbrengst van jouw panelen verrekenen wij jaarlijks op je energiefactuur tegen het ‘kale’ leveringstarief + alle wettelijke heffingen (energiedelen).

Coöperatie of startup zorgt voor het onderhoud, verzekering van het zonnepaneel en het zonnepark. Mocht een zonnepaneel onvoldoende presteren of beschadigd raken, vervangt coöperatie of startup het zonnepaneel.

Geen gedoe en zorgeloos voor jou.

M +32 475 42 71 35 | E bge@bruggegeeftenergie.be