WKK-facilitator

Een WKK (Warmte-Kracht-Koppeling) is een systeem waarbij gelijktijdig warmte en elektriciteit wordt opgewekt. De gecombineerde productie van warmte en elektriciteit of WKK kan een besparing betekenen van 15 tot 20% op de primaire energie. Deze brandstofbesparing gaat bovendien gepaard met een verminderde uitstoot van schadelijke rookgassen, waaronder CO2.

Het is een spitstechnologie en moet correct bemeten en oordeelkundig ingevoegd worden in de bestaande installatie. Het vergt ook een gespecialiseerde monitoring.
Alle voorwaarden zijn vervuld om u, bedrijfsleider, technisch verantwoordelijke of gebouwenbeheerder toe te laten de eerste stap te zetten en deel te nemen aan een gemeenschappelijke inspanning om de CO2 uitstoot te verminderen.

BGE begeleidt u daarbij als competente partner met expertise in ontwerp, engineering, financiering, realisatie en bedrijfsvoering.

Op basis van een vrijblijvende haalbaarheidsstudie onderzoeken wij graag samen voor uw productielocatie verschillende alternatieven op maat.

M +32 475 42 71 35 | E bge@bruggegeeftenergie.be

Nog meer weten over WKK-facilitator?
Download onze folder voor meer info →