Getuigenissen

“Met ons bedrijf Sharecom streven we naar economisch maar vooral ecologische manier om ons te profileren. Midden 2021 heeft de overheid subsidies beloofd aan alle bedrijven die wensen te investeren in laadpalen voor elektrische auto’s. Op die manier ben ik gaan zoeken wie ons hierbij kon helpen, en zijn we uitgekomen op een VZW die dezelfde visie heeft als ons qua duurzame oplossingen.

Bovendien kan BGE ons ook adviseren en helpen om de subsidie rond te krijgen, als ook een leverancier te vinden voor het leveren en plaatsen van de laadpalen. Ondertussen hebben we ook op aanraden van BGE van energie leverancier veranderd, deze levert ons vanaf vandaag elektriciteit aan variable dagtarieven die ons op jaarbasis 10% bespaart op de kost van elektriciteit. Als dit geen succesverhaal is!”

Christian Van Oost, Sharecom

“In september 2021 is Tyles in contact gekomen met Frank De Lannoit van BGE. Omdat wij als bedrijf bewust zijn dat we mee moeten met groene energie, hebben we besloten de samenwerking met Brugge Geeft Energie aan te gaan. Vanuit de vzw krijgen wij goede ondersteuning en begeleiding bij o.a. subsidie aanvragen en andere vragen rond verduurzaming. Het bespaart bedrijven zeker tijd, alles zelf moeten uitzoeken is namelijk tijdrovend.

Dankzij deze partnership hebben wij toegang tot de know-how van experts en breiden wij ons netwerk uit met andere bedrijven en leveranciers met groene ambities.”

Guy Royaux, Tyles Brugge

“Als communicatie- & evenementenbureau zijn wij heel trots dat we voor Brugge Geeft Energie het evenement RijBatterij mochten organiseren, een expo voor elektrische en hybride wagens, die plaats vond op ’t Zand in Brugge. Vanuit dit evenement is verdere samenwerking ontstaan en hebben wij besloten om lid te worden van de VZW.

Als bedrijf staan duurzaamheid en ecologie hoog op onze agenda, daarin speelt de ondersteuning en tips van BGE echt wel een voordeel. Het is een goed partnership, sterk initiatief en we hopen in de toekomst nog meer samen te werken.”

Pieter Derudder, D’M&S en director Eventique

“Elicio leerde BGE kennen in het kader van een windenergieproject dat wij momenteel ontwikkelen op het industrieterrein Herdersbrug te Brugge. Aangezien Elicio op dat moment al actief was als windturbine-exploitant op het industrieterrein en omdat het doel en de activiteiten rond hernieuwbare van BGE veel raakvlakken kent met de activiteiten van Elicio hebben we ons op dat moment lid gemaakt van BGE.

In het kader van het nieuw windenergieproject dat Elicio ontwikkelt in Brugge, zullen Elicio en BGE samenwerken aan de realisatie van de projecten.”

Jan Vercauteren, Elicio
Getuigenis van Bruno D’hont, general manager van Verimpex
Getuigenis van Willy Wellens, particulier
Getuigenis van Minou Esquenet, Schepen van energie, milieu en klimaat

“Brugge Geeft Energie heeft Garage Decaigny-Degroote gevraagd om deel te nemen aan het evenement RijBatterij. Wij zijn heel trots op de professionele organisatie en communicatie die BGE doorheen de gehele samenwerking heeft geleverd. Door met BGE samen te werken was het voor ons makkelijker om de elektrische voertuigen toegankelijk te maken naar zowel bedrijven als particulieren. Frank De Lannoit is ook komen spreken op ons Fleet-event waar hij veel duidelijkheid hebt gebracht rond ev-voertuigen.”

Liesbeth Verdonck, OPEL Decaigny-degroote

“Wij zijn gecontacteerd door de immer gedreven Frank De Lannoit in verband met elektrisch laden. BGE heeft ons bewust gemaakt van de energietransitie die er aan komt. Wij gaan nu toekomstige infra werken anders gaan bekijken in functie daarvan.”

Joeri haegebaert, Pattyn nv
“Nog eens hartelijk dank voor de waardevolle presentatie gisteren. Iedereen was onder de indruk van je kennis. We hebben er alvast veel uit geleerd.”
Miles