Transitie

Transitie naar een duurzame economie

In Vlaanderen is de transitie naar een duurzame economie in volle gang. In het kader van de energietransitie moeten gemeenten plannen maken.

Maar hoe zit het met de bedrijventerreinen? Op veel bedrijventerreinen is nog niet veel te zien van een transitie.

BGE reikt de tools om de verduurzaming op bedrijventerreinen aan te jagen:

  • De context
  • Het doel van BGE is om impact te maken op bedrijventerreinen door (collectieve) verduurzamingsprojecten te faciliteren via het opzetten van lokaal organiserend vermogen. Dit is de taak van zogenoemde aanjagers.
  • Onderdeel van het takenpakket van BGE is het inventariseren van kansen en knelpunten waar bedrijventerreinen in het proces van het starten van (collectieve) verduurzamingsprojecten tegenaanlopen. Het ophalen hiervan doen we enerzijds door intensief contact met mensen die actief zijn op bedrijventerreinen en anderzijds door het actief analyseren van mogelijke kansen en toekomstige knelpunten.
  • De geïdentificeerde kansen en knelpunten komen bij ons op de backlog terecht. Vervolgens gaat het team aan de slag om kansen te verzilveren en knelpunten op te lossen. We realiseren deze oplossingen niet zelf, maar stellen vooral relevante partijen in staat om dit te doen. Hiervoor werken we intensief samen met ministeries, provincies, communities of lokale bedrijven, en andere stakeholders.
Maak kennis met ons

Aarzel niet om ons te contacteren, samen gaan we voor duurzaam!

Wilt u van gedachten wisselen over de verschillende mogelijkheden? Aarzel niet ons te contacteren. We helpen je graag verder.