Think Small, achieve big

Tanken is niet langer een belemmering. Wij bouwen aan de toekomst van EV-laden met laadstations op de plaatsen waar u al komt.

Elektrisch rijden is geweldig, mits het laden optimaal is geregeld. Dat kan alleen met gelijkstroom (DC) laders.

Hoe zit dat?

Momenteel komt er uit vrijwel alle (lokale) laadpalen nog wisselstroom (AC). Weliswaar met een capaciteit van 22/11 kW. Maar de werkelijke laadstroom, wordt flink beperkt door de omvormer in je auto, ook wel boordlader genoemd. Die kan meestal slechts 3,7kW of 7,2kW aan, soms 11kW. En daar gaat doorgaans nog 18% laadverlies af. Dat kost veel te veel tijd en geld. En een auto die stil staat heb je niks aan (downtime). Mede daarom zijn we fan van snelle moderne gelijkstroom DC laders, want net als de snelle laders aan de snelweg, omzeilen die de beperking van de boordlader.

Oplaadpunten voor EV’s  zijn er in vele soorten en maten. Er is echter direct al een groot onderscheid te maken: Laadpunten die gemaakt zijn voor wisselstroom, en die gemaakt zijn voor gelijkstroom.

Wisselstroom oplaadpunten kun je eigenlijk overal plaatsen, maar zijn vaak langzamer. Gelijkstroom oplaadpunten vereisen iets meer voorwaarden, maar als daaraan voldaan wordt is de potentie voor snelladen veel hoger. Dat betekent dat een laadtijd van 6 uur al snel verminderd kan worden tot 1,5 uur. Een gelijkstroom oplaadpunt kan zelfs 20 keer zo snel of zelfs sneller opladen als de aansluitingen daarvoor aanwezig zijn. Dit is bijvoorbeeld geschikt voor een bedrijventerrein of bij een winkelcentrum.

Hoe kies ik een oplader?

Maar wat betekent dit nou in de praktijk? Het betekent voor een huis dat je moet weten of je huis een zogenaamde “3-fase aansluiting” heeft. Dit is ook wel bekend als “krachtstroom” of 380V (Volt). Als je deze aansluiting niet hebt en toch snel wilt kunnen laden, is het vaak toch mogelijk om deze aansluiting aan huis te krijgen. Raadpleeg hiervoor een installateur. Deze zou je toch al moeten raadplegen voor de installatie van je oplaadpunt, dus dat komt goed uit. Mocht het niet mogelijk zijn om een 3-fase aansluiting in huis te krijgen, dan is er geen andere optie dan een langzamere wisselstroom-lader. Mocht je nou wel een huis met 3-fase hebben, of dat kunnen installeren, dan zijn er meerdere mogelijkheden:

Bedrijven hebben met snelle laders minder laadpunten nodig. Medewerkers zijn na een korte pitsstop weer sneller op weg. Winkels en hotels creëren met goede laadpunten meer waardering en bezoek. 

Waarom een eigen snellader?

  • Je maakt je onafhankelijk van openbare laadpunten. Met een krachtige en efficiënte laadvoorziening, thuis en/of zakelijk gun je jezelf maximaal laadcomfort.
  • De beste prijs voor deze nieuwe toekomstbestendige laadtechniek, met minimaal laadverlies.
  • DC laden op krachtstroom (400V), voorhanden in woonwerkpanden en bedrijven en meer…
  • Bedrijven hebben met snelle laders minder laadpunten en parkeerplekken nodig. Werkplaatsen kunnen de wagens opgeladen meegeven en/of laden tijdens een servicebeurt. Medewerkers en Bezoekers zijn na een korte pitstop sneller op weg.
    Winkels en hotels creëren met goede laadpunten meer waardering, bezoek (via de app’s) en inkomsten.
  • Bij AC laden gaat 18% verloren, kW’s die opgewekt moeten worden en u betaalt maar niet krijgt. Bij DC-laden is dit laadverlies slechts 5 á 6%.

Hoe kom ik aan een snellader?

Als alles duidelijk is en het is mogelijk om een snellader te installeren, dan is het goed om even contact met ons op te nemen. Als je nog twijfelt over welke lader je graag wilt, dan helpen we je graag bij het maken van de keuze. Wij laden uw batterij op, u laadt ons op.