De kracht van combineren en samenwerken!

Kansen moet je nu eenmaal oppakken waar ze zich voordoen, ook al moet je daarvoor soms over de grenzen van je eigen bedrijf heen kijken. In ons huidige ondernemersklimaat is dienstverlening tot een kunst verheven, in elke niche is al gedoken, elke doelgroep al benaderd. Toch biedt onze dienstverlenende maatschappij nog vele mogelijkheden voor iedereen die over de grenzen van zijn eigen vakgebied durft te kijken.

 Voor kleinere ondernemingen liggen hier kansen!

Samenwerken is het sleutelwoord in de zoektocht naar succes. Met BGE tonen we dat op gebied van duurzaamheid en kan snel kan gaan.

Samenwerken is het sleutelwoord in de zoektocht naar succes. Dit kan op erg kleine schaal beginnen en vraagt meestal maar om een minimale investering. Een beetje goodwill en inventiviteit van beide zijden kan al het begin zijn van een verrassende omzetstijging.

Een mooi voorbeeld zien we door simpelweg enige showroomruimte tijdelijk met elkaar te ruilen kan er al ontzettend veel bereikt worden. Wat dacht u bijvoorbeeld van een verfwinkel die enkele vierkante meters leent aan een dichtbijgelegen circulaire tapijten fabriek en vice versa?

Bezoekers van de verfwinkel zien enkele scherpe aanbiedingen van de lokale tapijten fabrikant, en tegelijkertijd zien bezoekers van de tapijtzaak de aanbiedingen van de nabijgelegen verfwinkel. Zo lokt u als ondernemer nieuwe klanten naar uw bedrijf en komen beide ondernemingen in aanraking met een geheel nieuwe doelgroep.

Nog sterker kan deze samenwerking zijn op het moment dat u enige assortimentsaansluiting kunt vinden zonder dat er sprake is van overlap. Definieer samen 1 doelgroep, kijk welke producten hier op aansluiten en zoek waar men elkaar kan aanvullen. Begin met een selectie van toegankelijke producten die een breed publiek aanspreken en begin kleinschalig.

Erg belangrijk is de informatievoorziening bij de getoonde producten. Natuurlijk moet snel duidelijk zijn waar deze getoonde items daadwerkelijk verkrijgbaar zijn. Probeer het eens. Het versterkt de banden tussen lokale ondernemers op een laagdrempelige manier die nauwelijks investeringen vraagt!

Niet elke branche en elke onderneming staat open voor samenwerkingen die over de normale grenzen heen gaan. Toch kan een frisse en open blik een heel waardevol iets zijn.

Soms zorgt bedrijfsblindheid ervoor dat we onnodig blijven hangen in onze core business, door ons open te stellen naar anderen krijgen we soms verrassend nieuwe inzichten!