Elektrische voertuigen inschakelen om nieuw talent aan te trekken

De transportsector zit vol waardevolle mensen – chauffeurs, technici, magazijniers, planners,  enz. Elektrische voertuigen geven ons de kans om nog meer expertise naar de sector te brengen.

Elke sector is zo goed als de mensen die erin werken. Industrieën, logistiek en duurzaam transport hebben mensen nodig die nieuwe, frisse, innovatieve ideeën aanbrengen en mensen die deze ideeën op het hoogste niveau kunnen uitvoeren.

De sector zit vol met gekwalificeerde mensen. En we weten hoe belangrijk dat is.

Helaas hebben we niet goed genoeg ons best gedaan om onze verhalen over de mogelijkheden in de vrachtwagensector aan het grote publiek te vertellen. Als gevolg daarvan is het lastig om mensen aan te trekken voor de sector.

Kwesties als milieurechtvaardigheid, verbeterde luchtkwaliteit, en diversiteit vinden weerklank bij jongere generaties – precies de groepen die we proberen te overtuigen voor verschillende functies in de branche.

We kunnen profiteren van het feit dat elektrische trucks elk van deze kwesties aanpakken en aansluiten bij de doelstellingen van veel van de mensen met wie we in deze sector willen samenwerken. Voeg daarbij het feit dat elektrische vrachtwagens een nieuwe technologische oplossing zijn en we hebben een heel verhaal te vertellen.

Ik heb de transportsector altijd een geweldige sector gevonden om in te werken – zelf heb ik in begin van mijn carrière jaren rondgereden in Europa met een 40 tonner. Maar ik zie en hoor dat het voor mensen die er van buitenaf naar kijken ouderwets en saai kan lijken.

Nu, met de elektrische vrachtwagens en een heleboel andere zeer coole technologieën, hebben we een geweldig verhaal te vertellen en hoe het kan worden gebruikt om te helpen bij het oplossen van een aantal maatschappelijk problemen waar mensen van de jongere generatie zich zorgen over maken.

De waarheid is dat zelfs sommige ouderen enthousiast zijn over hoe elektrische voertuigen de transportsector zullen veranderen en een positieve invloed hebben op de wereld om ons heen.

Een meer divers personeelsbestand is een goede zaak. Er zijn veel artikelen geschreven over de voordelen van een diverse personeelsbestand. Een van deze voordelen is het creatiever oplossen van problemen. Wanneer mensen verschillende ervaringen, perspectieven en inzichten inbrengen in een discussie, zullen er waarschijnlijk meer potentiële oplossingen naar voren komen.

De vrachtwagenindustrie koolstofvrij maken is hard werken. Er zijn talloze uitdagingen waar we voor staan, maar ondanks deze uitdagingen moeten we proberen de impact van de vrachtwagensector op het milieu te verminderen. We moeten zoveel mogelijk oplossingen vinden. We hebben mensen nodig die problemen en oplossingen door verschillende lenzen kunnen bekijken, want hoe meer ideeën we hebben om de problemen waarmee we te maken hebben aan te pakken, hoe groter de kans dat we creatieve, werkbare oplossingen vinden.

Degenen die al tientallen jaren in de vrachtwagenwereld werken, moeten ervoor zorgen dat we ruimte maken voor deze nieuwe mensen en hun nieuwe ideeën.

De oplossingen uit het verleden zullen de problemen van de toekomst niet oplossen. We hebben de praktijkervaring nodig van mensen die al een tijdje meedraaien in de vrachtwagenwereld.

Alle nieuwe ideeën die door deze frisse, jonge geesten worden gegenereerd, moeten worden gefilterd door de dagelijkse realiteit.

De combinatie van mensen met uiteenlopende achtergronden en ervaringen die hun aandacht richten op vrachtvervoer is opwindend en een goed voorteken voor een schonere toekomst voor ons allemaal.