Wat is een EV-consulent?

Een EV-consultant is een expert op het gebied van elektrische voertuigen die particulieren en/of bedrijven kan helpen bij de overstap naar elektrische mobiliteit (EV’s).

Op het eerste gezicht kunnen EV’s vrij ingewikkeld lijken. Er zijn veel verschillende soorten EV’s (bv. BEV’s, PHEV’s, HEV’s, H²-brandstofcellen), ze hebben nieuwe terminologie (bv. kW, kWh, batterijbuffer, laadcurve), en opladen is een beetje complexer dan tanken.

Hoewel u veel van deze informatie online kan vinden, is het net als bij andere complexe onderwerpen gemakkelijk om te verdrinken in de zee van informatie. Dat is waar een EV-consultant kan helpen.

Een EV-consultant heeft jarenlange ervaring in deze opkomende industrie en kent de ins en outs van EV’s.

Wat doet een EV-consultant?

Een EV-consultant levert professionele diensten aan particulieren en/of bedrijven. Door een combinatie van telefoongesprekken en gepersonaliseerde raadgevingen kan een EV-consultant elektrische autokopers helpen om hun eerste EV te selecteren.

Specifiek worden adviezen gegenereerd op basis van de behoeften/wensen van de klant met betrekking tot het voertuig, de oplaadmogelijkheden thuis of op het werk, het budget en een aantal andere basiskenmerken. Na het bekijken van deze kwalificaties, zal een EV-consultant het volgende bieden:

  • EV-informatie op instapniveau, zoals terminologie, batterijtechnologie of laadconcepten
  • Aanbevelingen voor elektrische auto’s op basis van de wensen/behoeften van de klant
  • Financiële projecties zoals kostenbesparingen van EV’s ten opzichte van de huidige situatie
  • Gedetailleerde overzichten van toepasselijke en beschikbare EV-stimulansen
  • Welke uitrusting heeft mijn laadinfrastructuur nodig?
  • Waarmee moet ik rekening houden bij het plannen van mijn laadinfrastructuur
  • Hoe moet de energievoorziening er uit zien?
  • Waar moet ik op letten bij de realisatie van mijn laadoplossing?

En nog veel meer!

Al deze informatie wordt gebundeld in een gemakkelijk te lezen downloadbare PDF. Een consultatie telefoongesprek is voorzien nadat het rapport afgeleverd is. Op deze manier heeft de klant de mogelijkheid om verdere openstaande vragen te stellen.

Waarom werken met een EV-consultant?

Het kan vaak enkele uren van uw tijd in beslag nemen om belangrijke EV informatie op te zoeken. Met meer dan 70 modellen om uit te kiezen, kan het behoorlijk overweldigend zijn. Bovendien, zoals eerder vermeld, zijn er een heleboel nieuwe concepten van opladen.

Bekijk het zo: als u voor de allereerste keer uw belastingaangifte doet, zou u het dan zelf doen of een fiscaallist/boekhouder inhuren?

Hetzelfde geldt voor elektrische auto’s, een professional biedt u de efficiëntste expertise en tips.

Wanneer kan u beginnen?

Waarom niet vandaag?! Hoe sneller u samenwerkt met een EV-consultant, hoe sneller u elektrisch kunt rijden en geld kunt besparen. Vaak besparen bestuurders die overstappen op EV duizenden euro’s.

Werk, verplaats en verdien duurzaam en milieubewust door samen te werken met een EV-consultant!

bge@bruggegeeftenergie.be