De voordelen van duurzaam vervoer zijn duidelijk

De voordelen van duurzaam vervoer zijn duidelijk, minder uitstoot betekent een gezondere planeet. Dat is natuurlijk waar, maar EV’s dragen ook bij aan zuivere lucht in uw omgeving.

Aangezien EV’s geen directe uitstoot produceren, betekent dit dat er geen kooldioxide of stikstofoxiden worden gemengd met de lucht die we inademen. Het Europees Milieuagentschap heeft vastgesteld dat de uitstoot van broeikasgassen door elektrische voertuigen, met inbegrip van hun productie, ongeveer 17-30% lager is dan de uitstoot van benzine- en dieselauto’s, en tegen 2050 kan dit tot tot 73% lager zijn, aangezien de koolstofintensiteit van de energiemix van de EU naar alle verwachting zal afnemen.

Hoewel bijdragen aan lagere emissies goed is voor het milieu, is een belangrijk voordeel dat niet altijd wordt besproken, de afname van geluidsoverlast. 

Een door Nissan uitgevoerd onderzoek toonde aan dat het piekgeluidsniveau op een standaard stedelijke straat 90 dB bedroeg in vergelijking van 21 dB, wanneer elektrische voertuigen massaal worden gebruikt een verschil van 69 dB is een enorme vermindering van verkeersgeluidsniveau.

Wie al een EV bezit, beseft al snel dat het simpelweg meer dan alleen maar schone auto’s zijn: ze zijn stiller en ontspannener om te mee te rijden.

Terwijl we rondrijden, zien we overal om ons heen bewijzen van de veranderingen in de richting van een grotere adoptie van EV’s. Overal duiken oplaadpunten op, van supermarkten en sportscholen tot parkeerterreinen.

Dit zijn allemaal geweldige manieren om op te laden als je onderweg bent, maar BGE probeert een katalysator te zijn voor het gebruik van EV’s door het opladen binnen hun bedrijf, zodat de overstap naar een duurzaam voertuig niet wordt belemmerd door geen toegang te hebben tot oplaadfaciliteiten buiten bedrijfsterrein.

Ongeveer 40% van de eigenaars van stadsauto’s hebben geen toegang tot een oprit en worden daarom geconfronteerd met het probleem hoe ze hun EV handig en betrouwbaar kunnen opladen. Dit is het ontbrekende puzzelstukje dat BGE bestrijdt door gebruik te maken van semi public dc-mogelijkheden.

Hoewel infrastructuur een belangrijk onderdeel is van het toegankelijk maken van EV’s voor iedereen, is het bouwen van sterke samenwerkingsverbanden met lokale overheden ook van belang om ervoor te zorgen dat duurzaam vervoer een centrale plaats inneemt in de stadsplanning.

BGE werkt samen met de lokale overheden om de invoering en groei van elektrische voertuigen voor hun bedrijven en inwoners te vergemakkelijken. De samenwerking met de lokale overheden zorgt ervoor dat de selectie van locaties op elkaar worden afgestemd en in de toekomst worden getest.

BGE werd in augustus 2020 opgericht om het Brugse EV-landschap te helpen transformeren door het inzetten van een oplaadinfrastructuur voor EV. Dus denk de volgende keer dat u van auto wisselt aan de voordelen die u voor u en uw gemeenschap zou hebben als u voor een elektrisch voertuig zou kiezen.