Dit nieuwe aanbod van EnergyVision heeft zowel voor- als nadelen:

Analyse van DE TIJD de ‘levelised cost of electricity’ (LCOE) toont dat het plaatsen van zonnepanelen op eigen initiatief voordeliger kan zijn dan aanbod van EnergyVision.

Om te bepalen of de investeringswaarde van 8.104 euro voor een set van 12 zonnepanelen met een vermogen van 5,22 kilowattpiek concurrerend is, vergelijk met andere leveranciers op de markt. Hier zijn een paar stappen die u kunt volgen:

  1. Zoek naar bedrijven die vergelijkbare zonnepaneleninstallaties aanbieden en noteer hun prijzen voor soortgelijke systemen.
  2. Vergelijk specificaties: Zorg ervoor dat u appels met appels vergelijkt. Kijk naar het vermogen van de panelen, het merk en de kwaliteit van de panelen, garanties, en eventuele extra’s zoals omvormers of installatiekosten.
  3. Vergelijk prijzen: Vergelijk de prijzen van de verschillende leveranciers en bepaal of de investeringswaarde van 8.104 euro concurrerend is ten opzichte van wat andere bedrijven aanbieden voor vergelijkbare systemen.
  4. Let op recensies en reputatie: Neem de tijd om recensies en getuigenissen van klanten te lezen over de verschillende leveranciers. Een goede reputatie en tevreden klanten zijn belangrijke indicatoren van de kwaliteit van de dienstverlening van een leverancier.
  5. Vraag offertes aan: Vraag offertes aan bij meerdere leveranciers en vergelijk de totale kosten, inclusief eventuele extra’s zoals installatie, garanties en onderhoudspakketten.

Door deze stappen te volgen, krijgt u inzicht in concurrentiepositie van de investeringswaarde die EnergyVision biedt voor hun zonnepaneleninstallaties. Zo kunt u een weloverwogen beslissing nemen over waar u het beste waar voor uw geld krijgt.

Bij zelf geïnstalleerde zonnepanelen komt de LCOE uit op 9 cent per kilowattuur, terwijl EnergyVision 20 eurocent per kilowattuur rekent. Dit wordt ondersteund door een vergelijking van kosten over een periode van 25 jaar, waarbij zelf gefinancierde zonnepanelen resulteren in lagere jaarlijkse kosten en de mogelijkheid om injectievergoedingen te ontvangen.

Voordelen:

Klanten krijgen gratis zonnepanelen geïnstalleerd, wat directe kostenbesparingen kan opleveren voor de energieproductie.

Het grotendeels vaste energiecontract biedt stabiliteit en voorspelbaarheid van energiekosten gedurende een lange periode, wat gunstig kan zijn voor budgettering.

Duurzaamheid: Door zonne-energie te gebruiken, kunnen klanten hun ecologische voetafdruk verminderen en bijdragen aan de transitie naar duurzamere energiebronnen.

Een looptijd van tien tot dertig jaar kan aantrekkelijk zijn voor huiseigenaren die op zoek zijn naar langetermijnoplossingen voor hun energiebehoeften en willen profiteren van stabiele tarieven en gratis zonne-energie gedurende een langere periode.

Nadelen:

Beperkte flexibiliteit: Het lange contract kan klanten binden aan EnergyVision voor een aanzienlijke periode, waardoor ze minder flexibiliteit hebben om over te stappen naar andere energieleveranciers of om hun energiebehoeften aan te passen.

Kosten bij voortijdige beëindiging: Als klanten het contract voortijdig willen beëindigen, kunnen er kosten zijn verbonden aan het verwijderen van de zonnepanelen of het verbreken van het contract, wat financieel nadelig kan zijn.

Kleine lettertjes: Het is belangrijk om de kleine lettertjes in het contract en bij de zonnepanelen zorgvuldig te lezen om eventuele verborgen kosten, beperkingen of voorwaarden te begrijpen, zoals onderhoudsverplichtingen, garantievoorwaarden, of beperkingen op het gebruik van de opgewekte energie.

Technologische Veroudering: Hoewel zonnepanelen over het algemeen een lange levensduur hebben, kan de technologie in de loop van de tijd verouderen. Als er gedurende de looptijd van je contract significante verbeteringen worden gemaakt in zonne-energie, loop je het risico dat je achterblijft bij nieuwere en efficiëntere systemen.

Verhuizing of Verkoop van het Huis: Als je binnen de looptijd van het contract verhuist of je huis verkoopt, kunnen er complicaties ontstaan met betrekking tot de overdracht van het contract naar de nieuwe eigenaar of de kosten voor het verwijderen van de zonnepanelen.

De voordelen van gratis zonnepanelen en een vast energietarief zijn aantrekkelijk voor sommige consumenten, maar het is belangrijk dat ze de potentiële nadelen begrijpen en afwegen voordat ze zich aanmelden.