EV MOBILIZE ROADSHOW WK Wielrennen

Brugge Geeft Energie vzw ,CoopStroom cv en Charge-‘M up slaan de handen in elkaar om elektrische (deel)mobiliteit in Brugge te promoten. Hiervoor dienen zowel voldoende laadpalen in het Brugse te staan, voldoende vermogen aan elektriciteit lokaal aanwezig te zijn en voldoende elektrische deelwagens ter beschikking te zijn. Communicatie naar de burger is hierbij cruciaal om iedereen te mobiliseren.

EV MOBILIZE ROADSHOW

Brugge Geeft Energie vzw , CoopStroom cv  en Charge-‘M up zorgen voor EV MOBILIZE ROADSHOWS waarbij  de stand duidelijk maakt en uitleg geeft rond de mogelijkheden voor het verduurzamen van de mobiliteit van elkeen.

CoopStroom Elektrische Deelwagens

Wanneer deelwagens beschikbaar zijn voor de burger is deze in staat zijn mobiliteit anders te organiseren. Een tweede wagen in het gezin kan worden verkocht, sommigen gaan zelfs zonder eigen wagen door het leven. Mensen denken dan meer na over hun verplaatsing, volgens het STOP-principe. Met CoopStroom maken wij er het STOEP – principe  van (Stappen, Trappen, Openbaar vervoer, Elektrisch, Privévervoer).

Voor dit STOEP-principe linkt CoopStroom de elektrische deelwagens waar mogelijk aan eigen laadpalen gevoed door eigen zonnepanelen. CoopStroom kijkt ook laadpalen strategisch bij te plaatsen. CoopStroom geeft zo een voorbeeldfunctie voor een combinatie van duurzame

Laadpleinen en EnergyOnWheels

Brugge Geeft Energie heeft haar schouders gezet voor de realisatie van BR-EV READY: zorgen voor het eerste EV READY bedrijventerrein van Vlaanderen.  Hiervoor stimuleert BGE bedrijven om een laadplein op hun bedrijfsterrein te zetten.

De lokale bedrijven hebben echter ook zonnepanelen die zij rendabeler willen benutten. Daarvoor werkt BGE aan EnergyOnWheels. Niet direct verbruikte elektriciteit van de zonnepanelen wordt in een batterij geladen. Zo wordt de rendabiliteit van PV verhoogd, gezien deze energie zowel voor eigen later verbruik (avond/nacht è hogere autoconsumptie zonder nettarieven), voor peak-shaving [terugzetten op het net bij schaarste aan een hoger tarief] als voor mobiel gebruik in de batterij (EnergyOnWheels] wordt gebruikt.

EnergyOnWheels kan ingezet worden om mobiel EV’s op te laden en zo EV-opladen op elke schaal mogelijk te maken.  Ideaal als extra service op uw evenement of bouwplaats, of om sneller te laden op permanente locaties

De batterij zal ook kunnen gebruikt worden als duurzame vervanger van vervuilende dieselaggregaten. Dit wordt aldus een MObiele Batterij Lokale ZERO EMISSIE. MOBiliZE zorgt voor stroomopslag en duurzame stroom op locatie, bijvoorbeeld in de bouw, evenementen, offshore, noodvoorzieningen en overal waar mobiele stroom nodig is. Door de inzet van megabatterijen (300-750KWh per batterij), eigen aansturingssoftware en slimme stroomplannen dankzij machine learning, is een duurzame energievoorziening nu overal binnen handbereik.

EV MOBILIZE WK WIELRENNEN

Brugge Geeft Energie ,CoopStroom en Charge-‘M up  willen het publiek op een stand op het WK warm maken voor alle mogelijkheden van elektrisch rijden. Deze stand bestaat uit een elektrische deelwagen van CoopStroom, en een laadpaal.