Hernieuwbare brandstof vergroot de dominantie van diesel.

De noodzaak om de uitfasering van fossiele brandstoffen te versnellen en overstappen op een duurzamer transportsysteem is belangrijker dan ooit, en veel bedrijven zijn op zoek naar manieren om hun CO2-voetafdruk te verkleinen.

Ik krijg regelmatig de vraag: Wat is het verschil tussen hernieuwbare diesel en biodiesel? De twee worden vaak met elkaar verward – maar ze zijn niet hetzelfde. Hernieuwbare diesel en biodiesel zijn gemaakt van plantaardige oliën of dierlijke vetten, maar hebben een ander productieproces. Wie het over biodiesel heeft, heeft het meestal over FAME-biodiesel. Bij dit type brandstof is vaak methanol als katalysator gebruikt om dierlijke of plantaardige oliën om te zetten in zogenaamde vetzuurmethylesters. Hierdoor bevat biodiesel veel vetzuren.

Hernieuwbare diesel behoort tot de HVO-groep en wordt gemaakt met waterstof.

Wanneer u overweegt wat de beste oplossing voor uw wagenpark is, is het belangrijk om onderzoek te doen en de feiten op een rijtje te zetten. Hernieuwbare diesel -koolwaterstof en is niet te onderscheiden van de aardolie die hij vervangt. Het is dus feitelijk dieselbrandstof uit een hernieuwbare bron HVO staat voor Hydrotreated Vegetable Oil.

Ik ben ervan overtuigd dat hernieuwbare dieselbrandstof uiteindelijk biodiesel zal vervangen.

HVO-biodiesel

Hernieuwbare diesel onderscheidt zich door het productieproces, Hydro treatment genaamd, waarbij hernieuwbare grondstoffen, zoals plantaardige oliën, dierlijke vetten en afvalmaterialen, worden omgezet in een koolwaterstof die eigenschappen deelt met fossiele diesel. Het verschil zit hem in de milieuvriendelijkheid, die resulteert in bijna 75%* minder uitstoot van broeikasgassen dan fossiele brandstof.

In een tijd van duurzaamheid zoeken veel bedrijven naar nieuwe methoden om hun impact op het milieu te verminderen. Ze worden hierbij met verschillende problemen geconfronteerd als het aankomt op het vinden van een efficiënte en geschikte oplossing om hun uitstoot te verlagen.

Door over te schakelen op Renewable Diesel, een type brandstof dat minder vervuilende stoffen uitstoot, verlaag je niet alleen de hoeveelheid broeikasgassen die het wagenpark uitstoot, maar het helpt ook bij het behalen van hun duurzaamheidsdoelstellingen.

Hoewel de adoptie van elektrische voertuigen toeneemt, is Renewable Diesel ideale oplossing omdat het een door de Original Equipment Manufacturer (OEM) goedgekeurde brandstof is die hetzelfde betrouwbaarheidsniveau biedt als conventionele diesel. Het tanken van hernieuwbare diesel vereiste ook geen aanpassingen aan het wagenpark, aangezien het tegenwoordig een drop-in-oplossing is.

Deze brandstof is hetzelfde als gewone diesel en kan op dezelfde manier worden gebruikt, zonder aanpassingen, of het nu op zichzelf is of gemengd met gewone diesel. Deze specifieke brandstof, zoals” *Neste MY Renewable Diesel”, is de eerste in zijn soort die de TOP TIER certificering heeft ontvangen en is volledig gemaakt van hernieuwbare grondstoffen.

Door over te stappen helpt u mee aan een gezondere planeet voor de volgende generatie.

Het mooie van deze overstap is dat het kosteneffectief is en geen aanpassingen vereist aan de huidige motoren, distributiesystemen of brandstofinfrastructuur, waardoor het compatibel is met de bestaande voertuigen van het bedrijf.

Deze “drop-in” oplossing garandeert een gemakkelijke overgang voor bedrijven, waardoor het een praktische keuze is.

De overstap naar het gebruik van hernieuwbare diesel is een uitstekend voorbeeld van hoe verantwoordelijke bedrijven duurzaamheidsdoelstellingen kunnen halen zonder de operationele efficiëntie te verminderen. Door te kiezen voor een gemakkelijk bereikbare en alternatieve brandstofbron die bijdraagt aan een duurzamere toekomst voor de transportsector.

Deze brandstof is een van de verstandige en haalbare manieren om klimaatverandering aan te pakken en illustreert de gunstige invloed op de natuur.

*Broeikasgasemissiereductie , gemeten ten opzichte van traditionele diesel. De berekeningsmethode is in overeenstemming met de LCFS CA-GREET 3.0. *Neste, een van ’s werelds toonaangevende producenten van hernieuwbare brandstoffen