Het belang van laadinfrastructuur

Om de succesvolle overgang naar elektrische voertuigen te ondersteunen, hebben organisaties een duidelijke advies nodig in het kiezen van de laadoplossingen.

Het wagenpark- en transportbeleid van een organisatie biedt een uitgelezen kans om de uitstoot te verminderen, de luchtkwaliteit te verbeteren en een enorme positieve impact te hebben naarmate de publieke sector weer groener wordt.

Het belang van laadinfrastructuur

Elektrische voertuigen komen steeds vaker voor in de operationele wagenparken, Om een ​​succesvolle overgang naar elektrische voertuigen te ondersteunen, hebben organisaties een duidelijke strategie nodig met betrekking tot het opladen ervan. Hoeveel kan openbaar en thuisladen worden gebruikt en welke beperkingen zijn er voor de installatie van opladen op de werkplek?

Waar parkeergelegenheid op het werk is voorzien, zullen organisaties ook rekening moeten houden met de vraag hoe zij het woon-werkverkeer van hun medewerkers en bezoekers die met de auto verplaatsen, kunnen ondersteunen. 

Daarnaast zullen lokale overheden ook moeten nagaan hoe zij het publiek kunnen ondersteunen bij de overstap naar emissievrije voertuigen door goed gesitueerde openbare oplaadvoorzieningen aan te bieden.

De markt is nog relatief nieuw en ontwikkelt zich snel met innovatieve oplossingen. Dit kan een uitdaging zijn voor kopers, die met zoveel factoren en variabelen rekening moeten houden.

Inzicht in uw vereisten

Het wagenparkprofiel wordt bepaald door de operationele vereisten van een organisatie en deze afhankelijkheid zal zich vertalen naar de oplaadinfrastructuur-strategie om ervoor te zorgen dat de operationele voertuigen van stroom worden voorzien en klaar zijn voor gebruik wanneer dat nodig is.

Voertuigen die elke nacht terugkeren naar ‘depot’ kunnen over een langere periode worden opgeladen en de lagere elektriciteitstarieven optimaliseren, terwijl voor die voertuigen die 24 uur per dag nodig zijn rekening moet worden gehouden met toegang tot snellaadfaciliteiten of laadpunten die kan meer dan één auto tegelijk opladen.

Het is ook belangrijk om de EV-accucapaciteiten van uw bestaande en toekomstige voertuigen in overweging te nemen, aangezien dit van invloed zal zijn op uw laadpuntbehoeften en het vermijden van betalen voor laadpunten die niet kunnen worden gemaximaliseerd door uw wagenparkprofiel.

Een primaire beoordeling van uw locaties verzekert hun geschiktheid en kan u ook helpen de meest kosteneffectieve, gemakkelijke en over het algemeen veiligste plaats te identificeren om uw laadinfrastructuur voor voertuigen te installeren.

Dit onafhankelijke advies kan u helpen bij het bepalen van de optimale financiële constructie voor uw infrastructuur, waarbij alle vraag naar stroom die u mogelijk heeft in evenwicht is. Door haalbaarheidsstudies te ondergaan, kunt u de onnodige extra kosten van voortdurende upgrades en reparaties in de toekomst vermijden, en kunt u uw samenhangende logestieke strategie ondersteunen.

Achter de schermen – transitieplanning

Het integreren van backoffice-oplossingen en software wordt vaak over het hoofd gezien in de laadinfrastructuur, hoewel het een van de belangrijkste aspecten is.

De backoffice-oplossing verbindt u met de laadpunten op uw netwerk en houdt het gebruik bij om hun effectiviteit te kunnen bepalen. Software kan automatisch fouten identificeren en rapporteren, wat betekent dat u de laadpunten en software op afstand kunt diagnosticeren, onderhouden of upgraden om problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Software kan u ook helpen een betalingsoplossing in uw infrastructuur te integreren, zodat u controle krijgt over tariefprijzen en in realtime inzicht krijgt in kosten en koolstofbesparingen via één enkel dashboard.

Naleving van de nieuwste Open Charge Point Protocols (OCCP) met de mogelijkheid om meerdere valuta’s en talen te ondersteunen, evenals interoperabiliteit van andere netwerken, zorgt ervoor dat uw systeem niet alleen toekomstbestendig is, maar ook een verbeterde toegankelijkheid voor gebruikers biedt.

Laat BGE u helpen uw overgang naar groenere wagenparken te versnellen

We zijn er om u te ondersteunen, waar u ook bent op weg naar een duurzamere vloot.