Intelligente batterijsysteem maakt de batterij veiliger, het systeem efficiënter en uw reiservaring comfortabeler.

CATL heeft het CATL Integrated Intelligent Chassis (CIIC) onthuld, een skateboardplatform voor elektrische voertuigen dat accupacks, motoren en essentiële onderdelen bevat.

Het heeft indrukwekkende prestatiestatistieken, waaronder een actieradius van 1000 km, een energie-efficiëntie van 10,5 kWh/100 km en de mogelijkheid om 300 km actieradius toe te voegen in slechts 5 minuten opladen.

CATL’s samenwerking met Hozon Auto zal helpen om deze technologie op de markt te brengen. Het eerste model met CIIC-motor zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2024 op de markt komen.

  • Hoogwaardige snellaadtechnologie gecombineerd met de intelligente BMS-strategie maakt het mogelijk om een ​​batterij in slechts vijf minuten tot 80% op te laden.
  • Dankzij geavanceerd nikkelrijk NCM-chemiemateriaal, met silicium gedoteerde lithiumsupplementtechnologie en innovatieve cell-to-pack (CTP)-technologie is de energiedichtheid van het batterijsysteem verbeterd tot 265 Wh/kg. Hierdoor kunnen elektrische voertuigen ultralange rijkilometers afleggen en wordt de angst bij de gebruiker weggenomen.
  • Het BMS garandeert een onnauwkeurigheid van de SOC-schatting binnen ±3%, waardoor u slim reist.
  • Door gebruik te maken van een unieke zelf verwarmende technologie kan de batterij zonder extra kosten 6°C per minuut opwarmen. Het duurt slechts vijf minuten om de batterijtemperatuur te verhogen van -30C naar 0C.

Deze vooruitgang doet vragen rijzen over de toekomst van EV-productie en de mogelijke impact op traditionele autofabrikanten.