#StopBurningStuff: campagne tegen onjuiste informatie over elektrische voertuigen

FairCharge lanceert #StopBurningStuff campagne tegen EV-misinformatie.

Bij “Brugge Geeft Energie vzw” broeit idee al een tijd voor gelijkaardige campagne in Vlaanderen.

Een gespecialiseerd team zal op feiten gebaseerde informatie verstrekken als reactie op recente of toekomstige beleidsbeslissingen.

Met de krachtige ondersteuning van onderzoekers, experts en pleitbezorgers wordt misinformatie bestreden.

Samen met partners willen we fake news over het gebruik van elektrische voertuigen (EV’s) en hernieuwbare energie aanpakken.

Burgers, bedrijven , openbare besturen ectr…blijven zitten met veel onbeantwoorde vragen:  
BBL barometer elektrisch rijden toetst de Vlaamse doelstelling af aan vijf cruciale parameters: de betaalbaarheid en het marktaandeel van elektrische wagens, het aantal en de spreiding van de laadpalen en de uitfasering van fossiele wagens.

En daaruit blijkt dat een forse versnelling nodig is om de doelstelling te behalen: inspireerde sprekers en correcte informatie, vertrouwen zijn aanjagers voor versnelde transitie.

Er wordt te veel verkeerde informatie en onbezonnen slecht geïnformeerde onrust verspreid door sommigen in de massamedia die overstap naar elektrische mobiliteit en hernieuwbare energie ontwrichten.

Deze ongecontroleerde tirade van onnauwkeurige naïviteit heeft de potentie om de toekomst van autofabrikanten in het België te schaden, nu zij de productie van elektrische auto’s opvoert extra investeert in nieuwe modellen- en batterijfabrieken.

Internationaal kapitaal zal niet investeren in  België als er zo’n onnauwkeurig ideologisch conflict woedt in de media.

Deze campagne wil angst, onzekerheid en twijfel bestrijden met harde feiten. Het is de bedoeling om een verzameling betrouwbare gegevens, cijfers en infografieken te creëren. Deze bron zal beschikbaar zijn voor de media en anderen. Ze kunnen ernaar verwijzen wanneer ze geconfronteerd worden met anti-duurzaamheidsverhalen.

Het probleem met de vermeende cultuuroorlog over elektrische voertuigen is dat Vlaanderen niet in een luchtbel bestaat. Overal om ons heen zien landen de verkoop van elektrische voertuigen groeien , en als Vlaanderen achterblijft, verkleint dat de kans dat we zullen profiteren van de investeringen en banen die de overgang naar batterij-elektrische voertuigen met zich meebrengt.

Ons doel:

Misinformatie uit de wereld helpen en vitaal klimaatbeleid overeind houden. De media moet  prioriteit geven aan fact-checking en onderzoek om de groeiende hoeveelheid misleidende informatie over elektrische voertuigen tegen te gaan.

Klimaatverandering vindt plaats.

Enorme emissies van kooldioxide zijn daar de hoofdoorzaak van. Transport is verantwoordelijk voor een aanzienlijk deel van die uitstoot. Elektrische voertuigen zijn een levensvatbaar alternatief dat aanzienlijk minder kooldioxide uitstoot dan benzine- en dieselvoertuigen. Het uitstellen van de verandering zal de gevolgen van de klimaatverandering verergeren, en het zijn onze kinderen die eronder zullen lijden.

Er wordt veel onzin verteld en geschreven over elektrische mobiliteit – vaak door mensen die er belang bij hebben om automobilisten gevangen te houden in vervuilende, dure en verouderde benzine- en dieselauto’s.

Als je in de mogelijkheid bent en de campagne wilt steunen, aarzel dan niet om mij nu te contacteren.