Tesla wil de energiemarkt in groot-brittannië en europa ontwrichten als nieuwe energie leverancier voor huishoudens

Tesla staat bekend om zijn elektrische auto’s, maar heeft ook een energiebedrijf in de VS. Hun plan? Elektriciteit verkopen aan huishoudens en NU “virtuele energiecentrales” ontwikkelen in het Verenigd Koninkrijk.

HOE WERKT HET?

Tesla helpt klanten met Tesla Powerwall-batterijen, zonnepanelen of elektrische voertuigen. Ze kunnen goedkope elektriciteit opslaan en terug aan het net verkopen wanneer de prijzen hoog zijn. Deze aanpak helpt huishoudens om piekprijzen tijdens hernieuwbare elektriciteitstekorten te vermijden en vermindert de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen.

In Texas biedt Tesla Electric al deals voor de levering aan huishoudens. Gedurende een beperkte tijd kunnen klanten die een Model 3 kopen ’s nachts thuis hun auto gratis opladen. Na het eerste jaar is het standaardtarief voor ’s nachts opladen $1 per dag.

Vorig jaar verkreeg Tesla Electric een vergunning voor het opwekken en leveren van elektriciteit. Dit heeft toegang tot de Britse markt. Er wordt gespeculeerd dat Tesla grootschalige projecten voor batterijopslag zou opstarten, geïnspireerd door hun succes in Australië.

Met de opwekkingsfranchise kan Tesla een virtuele energiecentrale creëren door klanten in het hele land samen te voegen. Andere energieleveranciers, zoals Octopus Energy en Ovo Energy, bieden al vergelijkbare tarieven voor huizen met batterijen of zonnepanelen.

Tesla’s langetermijnvisie is om fossiele brandstoffen wereldwijd uit te bannen. Hun ‘masterplan’ legt de nadruk op elektrificatie en slimme technologieën voor energieopslag. Ze geloven dat een duurzame energie-economie technisch haalbaar is en minder investeringen en materiaalwinning vereist dan het huidige niet-duurzame systeem.

De langetermijnvisie van Tesla is om fossiele brandstoffen wereldwijd uit te bannen. Hun “masterplan” legt de nadruk op elektrificatie en slimme technologieën voor energieopslag. Ze geloven dat een duurzame energie-economie technisch haalbaar is MET minder investeringen en materiaalontginning dan in het huidige niet-duurzame systeem.

Tesla Electric richt zich op het hervormen van het energielandschap in het Verenigd Koninkrijk en de rest van Europa en op het stimuleren van de overgang naar een schonere en duurzamere toekomst.

Ik ben benieuwd wanneer Tesla Electric in Benelux  land.