Vertrouw op betrouwbare feiten over opkomende technologieën BEV of FEV – Battery/Full Electric Vehicle & FCEV – Fuel Cell Electric Vehicle

Vertrouw op betrouwbare feiten over opkomende technologieën BEV of FEV – Battery/Full Electric Vehicle & FCEV – Fuel Cell Electric Vehicle

Een keuze voor de verkeerde technologie kan negatieve gevolgen hebben voor de operationele efficiëntie en kan het wagenpark geld kosten – in sommige gevallen veel geld.

Het goede nieuws is dat u deze technologische beslissingen niet alleen hoeft te nemen. Er zijn verschillende hulpmiddelen die kunnen helpen bij het nemen van de juiste technologische beslissing.

Geen enkele technologie is perfect; elke technologie heeft voordelen en uitdagingen. U hoeft een oplossing niet af te wijzen alleen vanwege de bijbehorende uitdagingen, zolang de voordelen opwegen tegen die uitdagingen. De ROI staat op het spel, maar laat u niet door verkeerde informatie tegenhouden.

Ik ben altijd graag op evenementen waar ik met mensen uit de sector kan praten. Tijdens de infossessie van Vansteenland Renault trucks was er een levendige discussie over de voor- en nadelen van batterij-elektrische voertuigen en hoe we vandaag de dag goederen vervoeren met traditionele dieselmotoren.

Het grote voordeel van infossessie, is dat we deze gesprekken moeten blijven voeren. Maar nog belangrijker is dat we ervoor zorgen dat we goed op de hoogte zijn van de beschikbare technologische opties en weten in welke bedrijfscycli ze werken en in welke niet. Dit is niet het moment voor speculatie of verkeerde informatie.

De juiste technologiekeuze maken voor de korte, middellange en lange termijn is cruciaal. En die beslissingen kunnen we na verloop van tijd aanpassen naarmate we door de komende decennia navigeren, wanneer er wellicht aanzienlijke verbeteringen zullen optreden in sommige van de opkomende technologieën en de voortdurende  aanpassingen aan voertuigen die op diesel rijden vanwege de aanstaande emissievoorschriften.

Mijn advies is om, waar mogelijk, onbevooroordeelde informatiebronnen te zoeken over deze opkomende technologieën en hoe ze in uw activiteiten passen. Of op zijn minst de partijdigheid te begrijpen van de persoon met wie u spreekt. Geen enkele technologie is perfect; elke technologie heeft haar voordelen en uitdagingen. U hoeft een technologische oplossing niet af te wijzen alleen vanwege de bijbehorende uitdagingen, zolang de voordelen opwegen tegen de uitdagingen en u de ROI krijgt die u zoekt.

Er zijn vele andere factoren om rekening mee te houden dan alleen het rendement van de investering. Hoe past deze technologie bij de eisen van uw klanten om duurzamer te zijn? Heeft de technologie een lager kostenpotentieel bij schaalvergroting? Nemen andere vloten in mijn marktsegment beslissingen om deze alternatieven na te streven?

De komende jaren worden gevuld met mogelijkheden voor transportbedrijven om gesprekken te voeren over diverse nieuwe technologieën die zullen leiden tot een groenere transporttoekomst. Om het meeste uit die gesprekken te halen en slimme beslissingen te nemen, moet u zich wapenen met feiten uit betrouwbare bronnen, zodat u uw beslissing baseert op de realiteit van de technologie en niet op de hype eromheen.