Zon op bedrijven

DUURZAAM ONDERNEMEN

Zonne-energie voor bedrijven:

samenwerken voor meer zonne-energie

Zonnepanelen op uw bedrijfspand? Daarmee wekt u niet alleen duurzame energie op, maar bespaart u ook flink op uw energierekening. BGE maakt het u zo makkelijk mogelijk om te kiezen voor zonnepanelen.

Regel het samen met ons

Wilt u zonnepanelen op het dak van uw bedrijf? Profiteer zelf en draag bij aan de ambitie van onze stad. Samen met andere organisaties helpen wij u graag.

  • Wij doen een zon-op-dakscan
  • Wij vragen de *groene stroom certificaten voor u aan
  • Wij begeleiden u bij de vervolgstappen

*Graag willen we u informeren dat zolang de nieuwe call groene stroom niet is gestart (intentie = start 1 april 2021), zijn er nog steeds GSC te verkrijgen voor PV in 2021. Installaties <40 kVA krijgen niets, tussen 40 en 250 gaat het om 45 €/MWh en tussen de 250 en 750 gaat het om 26 €/MWh.
En het is de keuringsdatum die bepaalt op welke subsidie je recht hebt.

Uw dak beschikbaar stellen voor coöperaties.

Stel (een deel van) uw dak beschikbaar voor een energie coöperatie. Dit kan ook als er al zonnepanelen op uw dak liggen. Als ondernemer kunt u zo de verbinding versterken met bewoners in uw buurt. U laat zo zien dat u voor duurzaam gaat. Ook kunt u natuurlijk zelf profiteren van de opgewekte energie. Bij een coöperatie investeren deelnemers samen in de zonnepanelen die geplaatst worden op uw dak.

Steeds meer bedrijven met zonnepanelen

In Brugge stappen we over op duurzame energie. Zo willen we dat er in 2025 op 27% van de Brugse daken zonnepanelen liggen. U en uw bedrijf kunnen een belangrijke bijdrage leveren. Veel bedrijven in Brugge zijn al goed op weg en wekken duurzame energie op met zonnepanelen op hun dak. Op ongeveer 8% van de Brugse bedrijfsdaken ligt zonnepanelen. Samen kunnen we dat percentage verhogen.

HULP EN CONTACT DUURZAAM ONDERNEMEN- telefoon 0475427135

bge@bruggegeeftenergie.be